Sorteren & Wassen

20-tal machines om te sorteren en te spoelen, 37.000 gesorteerde flesjes per uur en statiegeldflessen die tot 30 keer hergebruikt worden om daarna opnieuw gesmolten te worden. Da’s pas circulair.

Het proces

Honderden soorten leeggoed, één circulaire oplossing.

België is hét bierland bij uitstek. Als Belgisch familiebedrijf genieten wij, net zoals jij, graag van een lekker drankje. Én dat houden we graag zo. Maar het kan ecologischer.

Elke drankenfabrikant wilt zich onderscheiden met zijn eigen flesje, in verschillende vormen en formaten. Dan hebben we nog niet gesproken over de meer dan 500 soorten bakken op de Belgische markt. Toegegeven, zowel voor drankenhallen als brouwerijen is het een uitdaging om leeggoed te sorteren en te spoelen. Waar de ene handmatig te werk gaat, beschikt de andere niet over spoelmachines. Daarom ontwikkelden we een volledig geautomatiseerd proces waar gesorteerde en gespoelde flesjes in de juiste bak terechtkomen. Ons uitgangspunt? Duurzaamheid en efficiëntie. We besparen tijd, ruimte, grondstoffen en CO2-uitstoot.

De juiste flessen in de juiste bakken.

We halen het leeggoed op en nemen de flessen uit de bakken. Vervolgens gaan de flesjes door het controlesysteem waar ze één voor één gefotografeerd worden. Het zorgvuldig gesorteerde leeggoed wordt gewassen om ze hierna op een pallet of in de juiste bak te plaatsen. Klaar om in omloop te brengen.

Bakken spoelen, flesjes ontdoppen of ontsleeven? Zoals jij wenst!

flessen per uur

flessen per dag

flessen per week

flessen per jaar

Ontdek al onze processen

Onze totaalservice